Foto: Bertel Bolt

Henning Mikkelsen giver et indblik i sin hverdag på sit 40-års jubilæum med Thybo Biler.

– Man kan være stensikker på, at bilbranchen er en branche, hvor der sker forandringer hver eneste dag.
Sådan fortæller den erfarne mekaniker Henning Mikkelsen, der i år fejrer 40-års jubilæum med sin virksomhed Thybo Biler.
Henning ønsker at sige tusind tak til alle, der har gjort rejsen mulig, samt løfte sløret for, hvad fremtiden skal byde for Thybo Biler – En fremtid, han har svært ved at sætte begrænsninger for, grundet de store ambitioner, han fortsat har for virksomheden.

Ble- og olieskift på tværs

Da Henning påbegyndte rejsen som selvstændig, var det egentlig en midlertidig plan, der blot skulle vare så længe deres ældste barn skulle starte i dagpleje.
– Min hustru Lene studerede til fysioterapeut i Holstebro, og jeg startede som selvstændig i Hørdum i 1982. Den første tid på værkstedet gik ligeligt til ble- og olieskift, da bores førstefødte blev passet på værkstedet indtil hun startede i dagpleje.

– Efter mange år valgte Lene at komme 100% med i firmaet, hvor hun har passet regnskabet – og os mekanikere – og nu har vores søn Peter også valgt at indtræde i firmaet, og ønsker at videreføre forretningen når den tid kommer, fortæller en stolt Henning Mikkelsen.
– Dengang troede jeg ikke, at min rejse som selvstændig ville blive særlig lang. Nu fejrer vi, og vores loyale kunder, 40-års jubilæum med Thybo Biler. Det er helt fantastisk.
– I starten var det kun vores familie, der fik lavet deres biler hos os. De stod for en stor del af, at vi økonomisk kunne komme i gang. Senere kom også venner og naboer for at få lavet deres biler, og uden den store markedsføring, begyndte flere og flere kunder at kende til os.
Siden 2018 har Thybo Biler dagligt været nødt til at være omstillingsparate, for at få enderne til at mødes. Opel fik ny importør, og så har der været leveringsproblemer i forbindelse med Corona og krig.

Henning og Lene Mikkelsen har derfor gennem årene lært at håndtere de mange konstante forandringer.

Fremtiden for Thybo Biler
Henning Mikkelsen fortæller, at 2023 bliver et år fyldt med ændringer hos Thybo Biler. Han fortæller blandt andet at:

·Thisted-Afdelingen får nye Iveco-, Isuzu-, Opel og Fiat modeller, der kan købes og serviceres på aut. værksted. Derudover kan alle andre biler serviceres via Bosch Car Center.
·Vestervig-afdelingen får nye Opel- og Fiat modeller, der kan købes via Thisted-afdelingen. Alle mærker serviceres af deres nye Bosch Car Center setup.
·Holstebro-afdelingen får nye Opel-, Citroën-, Peugeot-, Jeep-, Fiat-, Isuzu- og Iveco modeller, der kan købes og serviceres fra d. 1. juli 2023.·Herning-afdelingen kommer til at fokusere på det nye Bosch Truck Center, der vil kunne servicere alle vare- og lastbilmærker. I Herning er de specialister i Iveco Full Range, og vil naturligvis stadig kunne være behjælpelig her.
·Ringkøbing-afdelingen lukker d. 1. februar 2023, idet Opel-forhandling skal overgå til en anden med flere stellantis mærker.

Bosch er en af bilbranchens største leverandører af teknik, og fungerer også som sparringspartner hos Thybo Biler. Det bidrager blandt andet til, at Thybo Biler holdes opdateret inden for el-, hybrid-, benzin-, biogas-, brint- og dieselbiler.

Henning gør sig mange tanker omkring fremtidens bilbranche, særligt miljø- og bæredygtighedsdebatten, samt arbejdsglæden blandt mekanikere.- Jeg forsøger ofte at gennemtænke, hvordan man kan optimere sin tid til fordel for forretningens mission og betjening af kunder, for det er de vigtigste ting for min egen forretning.- Arbejdsglæde er alfa omega her i livet, og hvis man kunne gøre elever opmærksomme på, at man ikke behøver at leve sit arbejdsliv bag et skrivebord, tror jeg flere ville finde arbejdsglæden hurtigere.- Derudover er jeg også meget opmærksom på de mange miljø- og bæredygtighedstiltag, der etableres. Grøn omstilling og el-biler anses som værende grøn kørsel, men der er ikke så mange der taler om produktionen af bilerne. Og det hjælper jo ikke at køre grønt, hvis bilen ikke er produceret på en forsvarlig og grøn måde.- Nye dieselbiler forurener eksempelvis mindre i udstødningen end i den luft der kommer ind i indsugningen, men det er der ikke så mange, der taler om.
– Vores dygtige teknologiske institutter har dog undersøgt det i større byer, og disse biler vil kunne holde 3-4 gange længere end el-biler. Det må næsten kun være mere miljørigtigt end at producere mange nye biler, og alt i de ”gamle” biler kan jo genbruges, og er ikke miljøskadelige.